Boeken die een serie verdienen.

De friday five is een leuke uitdaging. Vooral omdat ik nu telkens met andere ogen naar mijn boekenkast kijk en dit drukt me met mijn neus op de feiten. Sommige onderwerpen zijn soms echt moeilijk terwijl ik dacht toch echt genoeg boeken te hebben.  Deze is weeral moeilijk. Ik heb even mijn boekenkast doorgespit en kom weinig stand alone boeken tegen. Dus even hulp aan mijn dochter gevraagd . Welke boeken zij vindt dat een serie verdienen. Ook voor haar was het even zoeken maar zij heeft er alvast 3 gevonden.

Sunshine van Robin McKinley

ffs1Van deze wereld vindt ze de wereldbouw zo goed dat ze er graag meer over wil lezen.Meer wil ze er niet over vertellen: “Dan moet je hem zelf maar lezen, mama.” Ik ben nu zelf eigenlijk ook wel benieuwd maar Engels lezen is nog steeds een hele opgave:-(

De jongen in het Woud van Jen Minkman

ffs2In dit boek is  ze 2 keer begonnen. De eerste keer was ze er nog iets te jong voor en heeft ze hem weggelegd. Een jaartje later heeft ze hem opgepakt en verslonden. Hiervan zou ze heel graag een volgend deel lezen in het genre van de incarnatie van de 2 hoofdpersonages en dan met flashbacks met meer achtergrond info naar dit boek (ideetje Jen? )

De sprookjesverteller van Antonia Michaelis

ffs3.jpgDit boek staat al lang op mijn TBR maar omdat mijn dochter hem gekregen had mag zij hem als eerste lezen en ze heeft er gewoon lang over gedaan. Telkens wanneer ze weer verder wilde lezen kwam haar school met een ander boek ertussen , eerst een in het Engels, toen in het Frans en als laatste een Nederlands boek. Maar bij deze vraag kwam deze toch direct boven. Voor haar zou het verhaal meer sprookjes mogen bevatten en daardoor mogen het zeker meer delen zijn. Bij deze toch maar eens snel vastpakken om te lezen!

Zelf voeg ik er nog 2 boeken aan toe.

De Overlevers van Rik Raven

rode traan1Tot hiertoe is dit een stand alone maar het zou zo een eerste deel kunnen zijn van een serie. En ik heb al aan Rik doorgegeven dat ik al benieuwd ben naar het vervolg. De karakters zijn mooi neergezet en het is een no nonsens schrijfstijl. Een heel verfrissende afwisseling.

N22 van Joyce Roele

n22Ik ben benieuwd hoe het verder gaat met de personages die ontsnapt zijn. In wat voor wereld komen zij terecht? Kunnen ze daarin hun weg vinden of niet? Dit is een boek dat ik blijven hangen en dat wel op het lijstje staat van boeken die ik ooit nog eens opnieuw wil lezen. Dus een vervolg : ja hoor dat mag, graag zelfs.

Voor de volgende week mag ik op zoek gaan naar boeken met een geweldige plottwist. Dat moet zeker lukken.

Kijk ook zeker bij de collega-blogger die ook aan de friday five meedoen. Je kan ze hieronder vinden.

Veel leesplezier allemaal deze week !

NerdyGeekyFanboy

All the Feels

Laurie’s Bookshelfs

Een letter meer graag

Make it personal

Live the booklife

Faeraphel

de Bookgeek

My Thousand Lives

Verhaalverliefd

Bookalicious Journey

My perfect booklife

Craving pages

Leesmeemetmij

fleur-talks

connieboekkies

Lilred

LifeasDalinja

Hebban Young Adult Club

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: