Genieten van de zomer

Het zonnetje schijnt en je hebt je laatste uur gewerkt of je hebt het verlossende woord voor deze vakantie gekregen : Yes geslaagd. Laat de zomer maar beginnen. Je ploft met een laasje fris of glaasje wijn, met een zwembad (voetenbadje) op het terras of op het zand, in een ligbed of op een lekkere tuinstoel, heerlijke momenten om te lezen. Naast je dit stapeltje boeken, springend en roepend om gelezen te worden. Lekker loom neem je het volgende boek op.

Eerst een reisje naar het zonovergoten Aruba. Je wordt eropuit gestuurd om een babbeltje te doen met al die jonge succesvolle carrièrejagers. 8 artikelen om te schrijven om het mooie Aruba aan te prijzen. Mmm genieten van de zon maar alles is niet wat het lijkt.

FFZB2

Toch maar even naar een andere wereld.Nog eventjes bekomen van alle stress dus een jeugdboek(serie) is nu zeer welkom. Vorig jaar heb je kennis gemaakt met William en Martha de erfgenamen van Terra Fabula. In een rollercoaster heb je hun avonturen gevolgd. Magie, humor, fantasie en spanning komen samen in deze verhalen. Welke gekke spreuken nemen nu je bladzijde weer over?

FFZB4

Gelukkig is de Papyrus Parasitus Creativus geplet, heeft de jeukvloek je niet in zijn greep en is de Floriae Orritanti ook weer bedwongen Pfff tijd voor het volgende boek op de stapel.

Deze keer lekkere zombies, vampieren en donkere wezens . De boeken van de Trueblood serie. FFZB1

Je waant je in een dorpje op het open Amerikaanse land. Met een karakteristieke bar met daarin een serveerster. Alledaagser kan het niet zijn. En toch wanneer er een nieuwkomer in de bar komt verandert alles voor Sookie, de serveester. Zij kan gedachte lezen maar dit probeert ze te onderdrukken. Het is ondertussen avond geworden, het koelt af en terwijl de zon ondergaat daal je zelf samen met Sookie af naar de onderwereld. Een wereld die in het duister gehuld is. Toch maar even een lekker wijntje erbij en oei na door deel 1 gevlogen te zijn springt het volgende deel ook op je schoot.

 

Wanneer je ’s morgens ontwaakt wil je toch eventjes terug in vakantiestemming komen en welk boek is er dan beter dan een chicklit. Je trakteert je op een croissant, lekkere broodjes en een kop koffie. Tijdens het ontbijt kijk je al naar de cover en waant je direct in andere oorden.  Je reis gaat verder naar het verre en zonovergoten Argentinië. In het mooie Buenos Aries volg je de liefde en de drama.

FFZB5.jpg

Als laatste vind je dat je toch nog iets leerzaam, taboe doorbrekend moet lezen. Maar het liefst natuurlijk ook wel leuk. Simon neemt het samen met je op tegen de verwachtingen van de rest van de wereld.  Wanneer komen we in een tijd dat je niet meer “uit de kast” moet komen maar wanneer een holebi net zo gewoon is als een hetero? Je gaat met Simon mee, hoe doet hij het ? Wat ervaart hij en nog belangrijker wie is Blue?

FFZB3.jpg

Moe, voldaan en vol van andere werelden en denkbeelden leg je het laatste boek neer. Wat heb je genoten. De vakantie is voorbij gevlogen en je stapel boeken ligt aan je andere kant. Je rommelt alles terug op, zet je boeken in je boekenkast op hun plekje en neemt afscheid van een geweldige tijd…..

 

Advertentie

3 gedachten over “Genieten van de zomer

Voeg uw reactie toe

  1. Wat onzettend leuk geschreven! Simon is echt een fantastisch boek voor in de vakantie. De andere titels ken ik niet, maar Trueblood klinkt goed, dus ik ga ik even opzoeken!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: