Planner, kalender, Bullet Journal…

De laatste maanden is mijn Bullet Journal er flink bij in geschoten. Ik kwam er niet aan toe om hem te maken en het gebruiken ervan lukte ook langs geen kanten. Wat stelt nu eenmaal een paar lijntjes trekken voor als je voor de rest weinig tijd hebt…

Wat me de laatste maanden duidelijk geworden is dat mijn huidige manier van werken niet optimaal is voor mezelf: Een Bullet Journal voor thuis, een planner voor in mijn tas en een kalender voor het familieoverzicht.

Een Bullet Journal is juist bedoelt om dit allemaal in 1 te zijn dus tijd voor een grondig lijst nadelen.

Mijn huidige Bullet Journal is:

 • echt te groot om overal mee naar toe te nemen. ( past niet standaard in al mijn tassen)
 • te zwaar om constant mee te sjouwen
 • te eng in overzicht, ik wil verder vooruit kunnen plannen ( en niet enkel op het maandoverzicht want dat loopt op een gegeven moment ook door elkaar)

Mijn huidige planner:

 • hier kan ik dan weer geen goede overzichten in maken
 • gebruik ik vooral voor de agenda functie met soms gebruik van de pagina voor notities

Mijn huidige kalender:

 • Die moet zeker blijven om het overzicht te bewaren voor de kinderen. Zo kunnen zij ook zien wat er gepland staat.

Nu ik beter weet wat ik niet wil kan ik me concentreren op hoe ik het wel wil!

Waaraan moet mijn volgende Bullet Journal/planner aan voldoen?

 • kleiner formaat zodat ik het overal mee naartoe kan nemen.
 • Verder vooruit werken naar de volgende maand toe.
 • Uitgebreider maandoverzicht aan het begin
 • back to basic
 • plaats om lijstjes te maken
 • plaats om notities te maken
 • plaats om planningen te maken
 • plaats om ideeën op te schrijven
 • andere verdeling tussen agenda en notitieboek

Waarschijnlijk ga ik nu dan ook afwijken van de bullet journal zoals hij bedoelt is. En waarschijnlijk ga ik dan ook niet meer per maand een mooie set pagina’s maken. Misschien maak ik hem wel voor een half jaar ineens. Ik weet het nog niet maar met het begin van het nieuwe schooljaar weet ik dat ik het anders wil! Waar ik dan hopelijk toch alles in kwijt kan….

Op zoek naar dus. Heb je oplossingen? Laat het me zeker weten!  En hoe het wordt? Dit laat ik jullie zeker nog zien!

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: