Friday Five: 5 Engelstalige boeken

Vandaag een friday five: 5 boeken met een centraal thema. Ik heb gekozen om de boeken uit onze boekenkast te halen die in de Engelse taal uitgegeven zijn, 5 boeken met een klein verhaal.

Roseblood van A.G. Howard

Roseblood is een hertelling van the Phanthom of the Opera een draad die telkens terug boven komt drijven in mijn leven. Op mijn 18de heb ik kennis gemaakt met de muziek van Andrew Lloyd Webber, daarna het boek gelezen Le Fantôme de l’Opéra van Gaston Leroux en natuurlijk de musical zelf verschillende keren in verschillende talen gezien in de theaters. Roseblood is van ook een boek dat niet kan ontbreken in mijn boekenkast.

The Subtle art of not giving a F*ck van Mark Manson

Er is veel te doen geweest over dit boek. Een andere manier om naar jezelf en de rest van de wereld te kijken. Een uitdaging voor me om hem in deze taal te lezen. Is het nodig om steeds positief te denken? Altijd het geluk na te jagen? Of is het misschien ook eens tijd om stil te staan dat je mag falen? Dat tegenslagen nu eenmaal bij het leven horen. En dat het belangrijk is dat je juist leert om daarmee om te gaan. Als je worstelt met de vragen wat wel en niet belangrijk voor je is of waar je je wel of niet druk om moet maken is dit zeker een aanrader.

My brother’s name is Jessica van John Boyne

Een boek over een niet kunnen zijn wie je bent. Wat heb ik een hekel gehad aan sommige personages in dit verhaal. Verschillende keren had ik deze graag eens flink tot de orde geroepen ( en liefst nog meer). Onbegrijpelijk in mijn ogen, maar ja niet iedereen denkt hier hetzelfde over. Een aanrader om te lezen dat wel.

De titel en cover geeft je al een flink tip over welk onderwerp dit verhaal gaat. Een meisje geboren in het lichaam van een jongen. De moeilijkheden die het met zich meebrengt om hiervoor uit te komen. De moeilijkheden die het met zich mee kan brengen nadat je de moed hebt gevonden om je leven op die te manier te gaan invullen. De onwetendheid, de onwil, het niet willen begrijpen van mensen, een aangrijpend verhaal dus over Jessica.

Hopeless van Colleen Hoover

Deze heb ik gekocht toen we in op vakantie waren in Londen. In verschillende boekhandels en op de boekenbeurs in Antwerpen was ik op zoek naar titels dit ik nog niet gelezen hadden. In Waterstones kwam ik deze tegen. Met alle gevolgen van dien natuurlijk 😉

Alice’s adventures in Wonderland & other stories van Lewis Carroll

Niet mijn boek maar wel in onze boekenkast. Dit pareltje heb ik gekocht als kadotje voor mijn schat. En aangezien mijn boekenkast onze boekenkast is geworden schittert hij daar. Het eerste boek Barnes & Noble boek in onze collectie, met de hoop dat er nog gaan volgen!

Lees jij boeken in het Engels? Welke staan in jouw top 5?

Veel leesplezier!

An

Boekenvirus

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: