Zwarte koffie, macchiato en takkenthee

Zwarte koffie, macchiato en takkenthee van Jacodine van de Velde

Uitgeverij: Dutch Venture Publishing

Aantal pagina’s: 280

ISBN: 9789492585806

Achterflap

Sara heeft een prima leven met haar man Stef en twee dochtertjes Jenna en Liv. Sinds kort heeft ze ook nog eens een leuk baantje in de Bagels & Beans van haar beste vriendin Marit. Kortom, het leven lacht haar toe. Maar toch bekruipt haar soms een onbestemd gevoel. Steeds vaker maakt Stef opmerkingen waardoor ze zich onzeker gaat voelen. Ze probeert hem zoveel mogelijk tegemoet te komen, tot haar duidelijk wordt dat zij de enige is die bereid is te vechten voor hun huwelijk. 

Sara belandt in een rollercoaster aan emoties. Haar wereld staat volledig op z’n kop… net als haar woonkamer, wanneer op een ochtend blijkt dat Sinterklaas niet alleen voor haar dochters is langs geweest en ze op een wel heel ludieke manier op een blinddate wordt gevraagd. Is dit het werk van Stef? Of van die sexy Macchiato-man die duidelijk een oogje op haar heeft?

Mijn mening

Toen ik de cover van dit boek zag en de titel las wist ik dat ik deze ging lezen. Het heeft even geduurd en ik ben er voor uit mijn comfortzone gestapt. Ik heb hem nl als e-book gelezen.

Vanaf het eerste hoofdstuk wordt je in de warmte getrokken. Sara heeft een warm nest gecreëerd voor haar familie. Ze is nog niet lang geleden begonnen met werken bij Bagels and Beans. Nu de jongste geen baby meer is, is daar ruimte voor. Het enige nadeel de laatste tijd is dat het op Stef (haar man) zijn werk ook zo ontzettend druk is. Hij is later thuis en werkt ook dan nog door in de studeerkamer. Het is tijd dat een date in te plannen, even gezellig ergens eten en wat tijd met elkaar. Wanneer ze vlak voor hun afspraak een berichtje krijgt dat hij het weer niet red owv van drukte op het werk besluit Sara het onverwachte te doen…

Vanaf moment 1 kruip je in de huid van Sara, beleef je haar rollercoaster waarin ze duidelijk zit. Haar onzekerheid owv de uitspraken van Stef: is zij niet goed genoeg? Is er echt iets mis met haar bankoutfit? Is zij het niet waard om aandacht te krijgen? Allemaal vragen die langzaam bij haar opkomen. Tot de bom barst.

Jacodine weet de sfeer zo goed te brengen: de onzekerheid van Sara, het eerste ongeloof en het zoeken naar haar nieuwe evenwicht. De 2 kinderen brengen tragedie maar ook vaak humor in het verhaal. Tijdens het lezen wil je soms het liefst bij haar onder het flecterende dekentje kruipen en soms grinnik je om de kapriolen die er gebeuren.

Conclusie

Zwarte koffie, macchiato en takkenthee is een boek om in 1 keer uit te lezen. Humor, tragiek en warmte gebundeld in een leuk verhaal

Advertentie

Een gedachte over “Zwarte koffie, macchiato en takkenthee

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: